Skip to main content

Red Enclau som part de la Campanya #JusticiaSocial i aquests dies estem participant activament en la setmana global contra esta practica de grans Bancs i Empreses, que ens perjudica a totes. Ho fem de la mà d’Oxfam Intermón, Economia del Bé Comú, % attac Pais Valencià, els sindicats UGT, CCOO i Intersindical, la coordinadora d’ONGD,  Xarxa per la inclusió social (EAPN)  Frente Cívico, el sindicat de tècnics d’Hisenda Gestha i la Plataforma Pobresa Zero.

Dilluns 3 d’abril vam estar presents a les Corts Valencians i en la reunió que es va mantenir amb el president de la cambra, Enric Morera. Així mateix vam assistir a la Concentració a la plaça de Pinazo exigint #JusticiaFiscal conscients de la necessitat que s’aplique per aconseguir la #JusticiaSocial. També hem assistit a la projecció del documental «Mama , ya se donde esta el dinero» d’Arturo Cisnero, a qui hem tingut el privilegi d’escoltar. Un documental que vos recomanem  perque d’una manera divertida te fa descobrir  on són els diners, qui se l’ha endut, i què podem fer per recuperar-lo; amb una sàvia combinació de comèdia costumista, lliçons de macroeconomia per mamis i una crida a la mobilització. Enclau diguem ‘No al escaqueig fiscal’ i estem disposats a donar canya  «fins que el Govern i el Parlament posen en marxa una llei contra el frau fiscal». Volem que els diners que es desvia als paradisos fiscals s’utilitze per evitar les retallades. En l’actualitat la pressió fiscal recau fonamentalment sobre les classes mitjanes i els professionals. Per això ens unim a la petició d’una legislació més estricta.

Els paradisos fiscals reporten el 26% dels beneficis obtinguts per la gran banca europea, que factura gràcies als mecanismes d’evasió i elusió fiscal cada any uns 25.000 milions d’euros, segons l’estudi ‘Banc a l’exili’ d’Oxfam i la Fair Finance Guide International. Entre els bancs que figuren en aquest estudi, que analitza els 20 bancs més importants del continent, Oxfam i Fair Finance Guide International i també els espanyols BBVA I Santander, el francès BNP Paribas i l’alemany Deutsche Bank. A mesa mes l’estudi senyala que als països europeus Luxemburg i Irlanda com a paradisos fiscals preferents durant l’any 2015.