Skip to main content

Vos animem a marcar la ‘X Solidària’ en la vostra Declaració d’Hisenda. A fer una X a la  casella 106 d’Activitats d’Interès Social, amb la finalitat de superar els més de 26 milions d’euros recaptats per aquest mitjà en 2016 a la Comunitat Valenciana, i amb els que les entitats compromeses amb la transformació social durem a terme projectes d’acció social, de cooperació internacional i de medi ambient.

La #Rentaterapia beneficia 7 milions de persones en situació de vulnerabilitat que ho necessiten. Marcar la casella 106  és un gest solidari que no costa res a les persones contribuents i que en fer-ho permet destinar un 0,7% dels seus impostos a programes socials i atendre les necessitats concretes de les persones . En concret els programes finançats gràcies a aquesta aportació beneficiaran el 2017 a 7 milions de persones a Espanya i estan, dirigits, principalment, a la infància, a les famílies, a la gent gran, a les persones amb discapacitat i a persones en situació de vulnerabilitat o en risc d’exclusió social.

L’assignació tributària de la X Solidària a 2017 va destinada 77,72% a programes d’acció social, 1 19,43% a programes de cooperació al desenvolupament i un 2,85% de medi ambient. L’anterior exercici es va recaptar 25.998.448 euros i aquest any l’assignació tributària ha augmentat fins als 26.310.504 euros. Tot i aquestes xifres, un 46,75% de la població contribuent en la C.Valenciana no marcar la casella 106 i el 33’03 ha deixat en blanc tant aquesta casella com la de l’Església A mes a mes és possible marcar la casella d’Activitats d’Interès Social tot i que ja es marque la de l’Església Catòlica i destinar un 0,7% a cadascuna de d’elles. Simultaniejant les dues caselles, l’ajuda no es divideix, es suma.

Més informació: http://www.xsolidaria.org/