Skip to main content

 

Emprenedors , estudiants i entitats bancaries s’han donat cita al primer Cafe Enclau que hem fem a Castelló. Entre totes i tots han exposat diverses iniciatives socials i fet preguntes al voltant de les subvencions que dona la Banca Ètica. Qüestions com,  si tens un projecte per què no busques finançament? que hem de fer per a aconseguir una subvenció? que requisits ha de complir un projecte per ser social? han omplit la llibreria Babel , on s’ha celebrat l’acte.

Al  Cafè Enclau de Castelló s’ha debatut sobre les avantatges de les finances ètiques i com a contrapartida els assistents han destacat els casos escabrosos de fraus provocats pels Bancs Tradicionals com son els desnonaments, les preferents, tota la part inhumana de les entitats bancaries  que anteposen els diners a les persones. En opinió  de la majoria dels emprenedors socials la banca ètica ofereix transparència , aposta per la transformació social i situa les persones davant.

La Banca Ètica: Triodos Bank, Fiare i cooperatives de crèdit com Coop 57 han explicat que hi ha finançament per a projectes socials, però han de complir uns requisits : que aquests projectes siguen viables i que tinguen el seu impacte social, ambiental i humà.

Pel que fa al creixement de la Banca Ètica, «si s’ha notat un creixement en la base de clients “diu Juan Antonio Sanchis, director de Triodos Banck. Les entitats bancàries que han participat en l’acte han coincidit en afirmar que els seus bancs ètics no fan publicitat a l’estil dels Banca Tradicional sinó que el seu creixement és orgànic. «Els clients vénen per sensibilització, amb consciència de la seva responsabilitat respecte als altres, a la col·lectivitat» ha dit Ramon Cardona representant de coordinador del GIT Fiare d’Alacant, Castelló, València.

El representat de la  cooperativa de serveis ètics i solidaris, Coop 57, Raül Beltran  ha explicat que la seua entitat es un instrument de serveis financers,  «cobrim la necessitat financera amb entitats socials de l’economia solidària, només donem serveis a aquestes entitats»

Finalment les entitats bancaries que han acudit al Cafe Enclau , Fiare i Triodos i la Cooperativa Coop 57  han coincidit en que la taxa de morositat en la banca ètica es menor que en la anomenada Banca Tradicional.

c519edd7-79b1-4ef6-a6d0-ceefc821c14b88efeea9-a1ca-42f6-b209-b54a72b7764b-1