Skip to main content

» El creixement ètic, transparent, respetuós amb els Drets Humans es sostenible , rentable, te present i futur»

Primeres  Jornades #BancaAmbValors.  20 d’ Octubre 2016, València

Red Enclau, empresaris i entitats financeres hem celebrat junts el Dia Internacional de la Banca amb Valors #BancaAmbValors en unes Jornades a València.  Es la primera vegada que els empresaris valencians i les entitats financeres es donen cita per a parlar públicament de  les Finances Ètiques. La Jornada ‘Empreses i Banca amb Valors’ es va celebrar a la seu de la Confederació d’Empresaris Valencians, CEV, amb la participació del seu president Salvador Navarro i del director general d’Economia i Emprendiment i Cooperativisme , Francisco Àlvarez.  La clausura va córrer a càrrec del Conseller d’Economia Sostenible , Sector  Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent .

La ponència Finances Ètiques i solidaries, una realitat al teu abast per Rosa García, coordinadora tècnica de Red Enclau va obrir el diàleg entre els assistentes.  Què societat volem? Que fa el banc amb els nostres diners i que poden fer les empreses ? son algunes de les preguntes que va llançar R. García. En la seua xarrada, la coordinadora d’ Enclau  va destacar l’aposta per les finances ètiques com una eina important per aconseguir la transformació social i empresarial. «Si aspirem a complir els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU- va dir Rosa- tenim una responsabilitat compartida que implica a organitzacions , institucions i empreses».

Les entitats financeres també van tindre el seu torn de paraula en la Mesa Redona Institucions de finances ètiques i solidaries en la Comunitat Valenciana’ moderada per Francisco Àlvarez. En aquest sentit el director de Triodos Bank en la CV i Balears, Juan Antonio Sanchís,  va dir que la banca amb valors «és responsable, posa a las persones en el centre fent economia real, no especulativa».  Paco Alós, de Caixa Popular va destacar que la solidaritat i la transparència son valors a l’alça que fan créixer una entitat.»Nosaltres tenim 1300 milions de dipòsit  i anem a obrir dos oficines. Gestionar de manera ètica és rentable».  Joan Gandia , representant a Fiare Banca Ètica va explicar que son una banca de la ciutadania, una cooperativa al servei de les persones. «Posem a les persones primer , els diners sempre al servei de la societat per a contribuir al desenvolupament de projectes que beneficien a totes i tots». Les tres entitats financeres van coincidir en afirmar  que els diners son de les persones i per a les persones i que cal entrar al banc i preguntar què estan fent amb els estalvis dels seus clientes, en què inverteixen.

Després d’escoltar a les entitats financeres i que aquestes respongueren a les preguntes dels assistents , els empresaris van agafar la paraula. En la Mesa Empreses amb valors, la gestió ètica de les finances’ moderada per la periodista i presidenta de Red Enclau , Esther Roig,  es van escoltar declaracions com aquesta, ‘ L’ètica i la transparència son rentables, la prudència també’ amb aquestes paraules defineix Fernando Ibàñez d’Ètica Patrimonios la seua experiència com a empresa amb valors. ‘Les persones i el respecte al medi ambient son lo primer’ diu José Navarro, d’ Herbolario Navarro. ‘Si es possible i sostenible la gestió ètica de les finances en una Corredoria d’Assegurances va explicar Alfonso b. Bolado , de ARÇ. Els empresaris que van participar a la Taula Redona van coincidir en afirmar que les empreses amb valors tenen molt clar que una empresa amb valors creix de manera sostenible i que contribueix a millorar la societat. Les Jornades Banca Amb Valors s’emmarquen dintre del mes d’octubre declarat per Red Enclau Mes de les Finances Ètiques.

L’activitat forma part del Programa de promoció i gestió de finances ètiques i alternatives per empreses i entitats d’economia social. Finançat per  la Direcció General d’ Economia, Emprendiment i Cooperativisme de la Generalitat Valenciana.