Skip to main content

El darrer divendres 13 d’abril participarem a les jornades d’acompanyament i mentoria dels projectes d’empreneduria social del COL·LAB. Allí, compartirem experiències i coneixements amb la resta de mentors i mentores, així com dels i les mentoritzades. A més, poguerem gaudir de les instal·lacions i l’entorn del Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana, a la Marxal del Moro (Sagunt).

L’objectiu principal d’aquesta jornada d’aprenentatge col·lectiu era que els quatre projectes augmentaren el grau de concreció de les respectives propostes empresarials. Com sabem, l’empreniment social, a diferència d’altres opcions més individualistes i amb manca de visió crítica, incorpora i valoritza la dimensió ecològica i la dimensió social. Dit d’altra manera, l’empreniment social no es limita a que una empresa siga rendible econòmicament sinò que a més exigeix que aquesta aporte un valor social o ambiental afegit.

La jornada començà amb un speech dels i les responsables de cada projecte. La transformació de la palla d’arròs en un substrat adequat pel cultiu de fongs, la posada en valor del patrimoni arqueològic dels poblats marítims, la producció d’aliments elaborats, ecològics i sostenibles de base vegetal o la prevenció i atenció d’enfermetats a partir de l’acompanyament dels gossos… Iniciatives empresarials diverses amb una qüestió en comú, el motiu d’origen; cobrir alguna necessitat.


La jornada va seguir amb el treball individual dels projectes, dinàmiques de grup amb els mentors i posades en comú. Per últim, un darrer speech per introduir les correccions, noves idees i resultats de l’aprenentatge. Al mig dia, i amb un grapat de conclusions positives a la butxaca, retirarem la paraeta i marxarem a gaudir del cap de setmana.