Skip to main content

El proper dia 28 de juny a les 18.30h (a Las Naves, carrer Juan Verdeguer, 16), la associació Xarxa Enclau, que té la missió de promoure i sensibilitzar a la ciutadania envers les finances ètiques i alternatives, celebrarà una nova sessió de “networking” social entre emprenedors i emprenedores socials i representants de les principals entitats financeres ètiques.

Aquest tipus de esdeveniments, coneguts com CAFENCLAU –repetits, per cert, en altres ocasions-, tenen l’objectiu, per un costat, de difondre les finances ètiques entre la ciutadania. Per finances ètiques entenem una forma diferent d’intervenir en l’àmbit financer. Les entitats que conformen la banca ètica incorporen, de forma estatutària i incrustada en el seu modus operandi, una sèrie de criteris tals com la Inversió Socialment Responsable –que exclou i/o incentiva la inversió segons l’ètica que siga l’activitat a finançar en qüestió-, la transparència o la coresponsabilitat i implicació amb l’entorn.

Per altre costat, aquest “networking” social té l’objectiu de constituir-se en un punt de trobada on emprenedors i emprenedores socials tenen la possibilitat de plantejar les seues necessitats de finançament i de donar a conèixer el seu projecte social. L’emprenedoria social, un concepte que està en auge, es caracteritza per donar prioritat a l’objecte social, a la creació d’un valor social i/o ambiental. Actualment, la banca comercial, que es centra exclusivament en les operacions amb elevat rèdit financer, exclou financerament als i les emprenedores socials.

Així, Cafenclau es consolida com una potent font de sinergies cap a la innovació social i la construcció d’un model econòmic sostenible en les tres vessants que defineixen la paraula: la social, la mediambiental i l’econòmica.

Podeu inscriure-vos a aquest enllaç: https://bit.ly/2sMjSMd

Aquest esdeveniment està finançat per la Generalitat Valenciana. En concret, ha sigut subvencionat per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través de la línia de finançament dedicat a la difusió de l’economia sostenible.