Taula Experiències 5-05-16

TAULA D’EXPERIÈNCIES: ApS, Grups de Consum i Finances Ètiques

5 de maig, 15:30h, Saló d’Actes.FADE.UPV (València) Inscriu-te

La Taula d’Experiències que presentem se enmarca dins del projecte ApS, Grups de Consum i Finances Ètiques que desenvolupem enguany en la Universitat Politènica de València.  Este  projecte, consisteix en promoure el món de les finances ètiques i solidàries i els Grups de Consum a la Comunitat Universitària de la Universitat Politècnica de València incorporant la metodologia d’aprenentatge i servei (ApS).

L’aprenentatge-servei és una proposta educativa on els participants es formen per a implicar-se en necessitats reals de l’entorn amb la finalitat de millorar-ho. Cal promoure altres opcions de finançament al tradicional per a canviar la situació financera actual i la Universitat pot ser un bon instrument per a arribar a aconseguir-ho.

Durant este curs hem fet xerrades genèriques sobre qué són les Finances Ètiques, que és l’aprenentatge i servei (ApS), però volem donar a conéixer iniciatives al voltant de estes temàtiques per a aterrar d’una manera més clara els conceptes i poder entendre com surgeixen inicitaves i qué es pot fer en aquest sentit.

Per això esta taula vol aprofundir en les tres temàtiques que volem difondre, perque considerem important desenvolupar ferramentes de promoció de les finances ètiques i solidàries en la UPV i que siguen els propis universitaris els que ho facen.

Per a la realització del projecte comptem amb el finançament del Centre de Cooperació al Desenvolupament de la Universitat Politècnica de València; el suport i col·laboració d’organitzacions socials amb una contrastada trajectòria en la promoció de les finances ètiques i solidàries com són: Enginyeria Sense Fronteres – València; Enclau, Xarxa de finançament alternatiu i CERAI, Centre d’Estudis Rurals i d’Agricultura Internacional.

Esta Jornada es dirigeix a la comunitat universitària de la UPV de manera prioritària, però arribarà a altres persones i organitzacions sensibilitzades o amb interés sobre les alternatives del finançament ètica i solidària, els grups de consum i la metodologia d’ApS.

Dis-me i ho oblide          Ensenya’m i ho recordé          Involucra’m i ho aprenc

Programa

Inscriu-te