Skip to main content

Més de 20 associacions i entitats de diferents àrees de l’economia social han assistit al nostre Cafè Enclau per parlar de projectes i finançament ètic. Damunt la taula un plantejament molt concret  …’Si tens un projecte perquè no trobes la teua financiació’ .Una jornada informativa plena on les entitats financeres Fiare Xarxa Valenciana i Caixa Popular varen explicar a les associacions i particulars les condicions dels crèdits que donen i les característiques que han de tindre els projectes per accedir a ells. Tant Caixa Popular com Fiare Banca Ètica van coincidir en afirmar que els crèdits que concedeixen no son més cars que els dels banca tradicional i que per a concedir-los els projectes han de tindre un pla de autosostenibilitat i un impacte social i mediambiental en el seu entorn.

Més de 20 entitats varen explicar els seus projectes i quines són les necessitats que tenen per continuar impulsant-los Entre les associacions la presencia de ‘ Col·lectiu Soterranya’ ; ‘Formigues Liles’;  Red d’Economia Alternativa i Solidària, REAS Pais Valencià; Fundació Pintura i Decoració ; Fractals Educació Artistica; Associació RuralAvanza; EScola Bioenergia; COR-MAR Cooperativa VAlencian; ECROWD.

La tertúlia de Cafè Enclau es va omplir de preguntes i respostes, d’intercanvi d’experiències, entre emprenedors de diferents àmbits socials que volen impulsar els seus projectes socials i  donar resposta a les necessitats del seus voltant . Red Enclau agraeix a totes les persones participants les seues aportacions i esperem que esta dinàmica de Networking haja complit el seu objectiu: ser una ferramenta d’informació, de contacte entre emprenedors i entitats financeres per continuar construint.

Aquesta activitat s’emmarca en el conveni entre la conselleria d’economia sostenible, sectors productius, comerç i treball i REd Enclau per al finançament alternatiu, per a la promoció i gestió de finances ètiques i alternatives per a empreses i entitats d’economia social.
Amb aquestes dinàmiques es consolida un treball que pretén la transformació social i del qual participen les sis organitzacions no governamentals de l’àmbit de la cooperació internacional i la inserció laboral que componen EnclauAcoec Ongd ONG MENUTS DEL MÓN Fundació Nova Feina Acicom Ciutadania Comunicació Escoles Solidàries medicusmundi Atelier i Enginyeria sense Fronteres.
Red Enclau és una xarxa d’associacions, que neix a València l’any 2000, amb la finalitat de promoure les finances ètiques i solidàries