Skip to main content

2on CAFENCLAU, PER UN EMPRENDIMENT SOCIAL TRANSFORMADOR I RENDIBLE.
Trobada entre emprenedors socials i entitats financeres. Davant un cafè ens hem fet preguntes al voltant de, cóm a de ser un projecte social per tindre finançament? Quins requisits son necessaris per a ser viable? Cóm llevar-se la por d’emprendre un projecte social i fer-lo sostenible?
Hem plantejat diverses iniciatives i la necessitat de treballar-les amb una visió de rendibilitat social i econòmica per la transformació social.
En la tertúlia hem escoltat emprenedors socials, organitzacions i a les entitats que poden i volen donar finançament .Com Tríodos, Caixa Popular, Git de Valencia de Fiare Banca Ética, Coop 57 que han comentat la importància de tindre iniciatives amb un benefici social, però amb viabilitat econòmica.

“Sols treballem amb préstecs, no amb donacions” diu Triodos .

Caixa popular ens ha explicat que donen préstecs i ajudes per projectes socials i també subvencions com la Campanya de “Un dia de Salari”i “l’Estalvi Solidari”.

Coop 57 ens diu que sols financen empreses d’economia social i donen préstecs de l’estalvi col·lectiu .

I GIT de València Banca Fiare explica que existeixen perquè hi ha economia social.

Una economia que protagonitzen les i els emprenedors que han compartit CafEnclau. Particulars i organitzacions que ens han contat els seus projectes provinents de diferents sectors. De la vivenda social, com el de “ Un piso adelante”. Projectes educatius d’ Escoles Solidàries que promou una cooperativa de material escolar a Guatemala amb el suport de Caixa Popular. Iniciatives agroalimentàries de la mà d’ El camp a la taula fent un catering social i donant de menjar a 200 persones .
Hem escoltat a la plataforma de usuaris que volen crear una comunitat d’ajuda a discapacitats. El Centre de Menors de Torrent amb una iniciativa de acció global de teràpia amb animals. I al grup Coopera col·lectiu 25-30 amb projectes socioculturals. També hem parlat sobre la moneda social com una divisa mes i l’ experiència d’Ekos en Benimaclet .
Una vetllada plena de iniciatives, preguntes, respostes i reptes que esperem repetir i a la que vos anirem convidant.
cafencla1
cafenclau2
cafenclau3