Skip to main content

 

PROGRAMA: 

  • 17.30h: Inscripcions
  • 17.45h: Benvinguda a les jornades
  • 18.00h: Presentació del documental «Les finances que volem»
  • 19.00h: Taula rodona «Dret a l’habitatge, finances ètiques i cooperativisme». Amb:
    • Plataforma d’Afectats per la Hipoteca
    • GIT Fiare Banca Êtica Valencia, Castelló i Alacant
    • Federació de Cooperatives de Vivenda Valencianes
  • 20.15h: Picaeta amb vi i cervesa

 

INSCRIPCIONS: https://t.co/3zKoxJE4wb

TRAILER: https://youtu.be/8pbCC7I-s9

 

Descripció:

Ja han passat més de deu anys des de l’esclat de la crisi financera, i no obstant, les dinàmiques nocives dels principals agents financers no han estat modificades. Pel contrari, el sistema financer actual s’ha reestructurat, resultant en una mena d’oligopoli on únicament les entitats de gran tamany han sobreviscut, imposant als consumidors i consumidores, i a la societat en general, les seues regles.

Són moltes les conseqüències negatives derivades de les pràctiques especulatives d’eixos bancs. Algunes, com ara els desnonaments, l’estafa als preferentistes o l’exclusió financera, han resultat en vertaderes tragèdies humanes. Si més no, des de l’any 2008 fins l’actualitat s’han produït més de 700.000 casos d’execucions hipotecàries, deixant innumerables families en una situació de vulnerabilitat absoluta. Altres males pràctiques, com ara la inversió en empreses d’armament -invisibles al nostres ulls- assoleixen territoris en conflictes bèl·lics.

La necessitat d’un sistema financer diferent, regulat, que prioritze l’accés a les necessitats financeres de la majoria i que aposte per l’economia real i no per l’especulació sobre valors, queda patent. En eixe sentit, les finances ètiques i solidàries suposen

El documental “Les finances que volem”, produït per Fora de Camp i la Xarxa Enclau, i finançat per la Diputació de València, naix de la noble necessitat de, per una banda, denunciar i donar testimoni de la realitat del sistema financer actual i, per l’altra, visibilitzar una sèrie d’alternatives com ara la banca cooperativa i ètica o les finances parabancàries. Es tracta de projectes que, des de les lògiques de la cooperació i el suport mutu, són capaces de generar alternatives reals al sistema financer i econòmic actual.