PARTICIPA I TRIA LA TEUA EXPERIÈNCIA IMG_20150114_122347_1422267878599

La Mostra Solidària és un conjunt d’experiències socials de les organitzacions que integren la Xarxa EnClau, cada una aporta una experiència, a fi que els clients guanyadors gaudisquen del moment mentres aprenen i coneixen el que fan les organitzacions de la Xarxa

Té com a objectiu incentivar als Clients actuals i potencials de Caixa Popular, i de forma especial als titulars de l’Estalvi Solidari, al fet que coneguen què és Enclau i les seues Entitats sòcies, visitant-les i fent-los partícips de les experiències solidàries que ofereixen.

EXPERIÉNCIES PROPOSTES:

IMG_20150120_123725_14217562125221.MENUTS DEL MÓN: Taller Djembe

La ONG Menuts del Món es gesta en el cor de Sud-amèrica, a Bolívia, però naix a la Comunitat Valenciana, Espanya, amb la ferma voluntat de recolzar el desenvolupament integral dels xiquets sense recursos, sense oportunitats. Treballa en projectes de cooperació i desenvolupament en defensa dels drets de la infància.

EXPERIÈNCIA: 2 classes de taller intercultural djembe, percussió africana a càrrec del percussionista FATY DEMDEL

IMG_20150120_123740_14217569428162. NOVATERRA: RESTAURACIÓ SOSTENIBLE

La Fundació Novaterra és una entitat valenciana que lluita contra l’exclusió social a través de l’ocupació. Per això compta amb una Escola d’Hostaleria i una empresa social de catering en què es forma i dóna ocupació a persones que es troben en situació de vulnerabilitat social. A través del seu pas per Novaterra les persones adquirixen formació i entrenament en habilitats laborals que els permetran posteriorment millorar les seues possibilitats d’accés al mercat de treball.

EXPERIÈNCIA: L’experiència consistix a disfrutar en les instal·lacions de l’Escola d’Hostaleria Novaterra, d’una menjar complet elaborat in situ en la cuina central de Novaterra Catering, elaboració en què es té en compte la utilització de productes de comerç just, ecològics, de proximitat. i en la que especialment es genera oportunitats de treball per a persones en situació vulnerable tant en treballs de cuina com d’atenció als comensals en el restaurant.

El premiat podrà vindre acompanyat per una altra persona, abonant esta última el menjar.

IMG_20150120_123828_14217569857263. ACOEC: «Sembrant Solidaritat».

ACOEC és una associació conformada per professionals de diferents àmbits, principalment del sanitari. La seua existència té com a fins realitzar activitats relacionades amb els principis i objectius de la cooperació internacional per al desenvolupament; amb de la sensibilització i l’educació; L’atenció social a sectors desfavorits de la societat o en risc d’exclusió social; Fomentar el treball voluntari i en equip en tots els nivells de l’organització.

EXPERIÈNCIA: Presentació als assistents del projecte «Promoció d’horts solidaris mitjançant la capacitació en agroecología a col.lectius en risc d’exclusió social dirigits per joves”

Comptarem amb la presència de voluntaris de l’Associació Kallou i la Lluna que informaren d’aquest projecte d’agroecologia que s’executa en l’horta de Benimaclet, també estaran presents algunes de les persones a les quals va dirigit aquest projecte. Al finalitzar s’obsequiarà als participants amb una borsa de productes obtinguts en les activitats del projecte

IMG_20150120_123900_14217570192494. NOVA FEINA: Ocupació 2.0: internet i xarxes socials

La Fundació Nova Feina és una organització que promou la inclusió social a partir de l’accés a l’ocupació estable, digne i des d’una responsabilitat social compartida, oferint serveis integrals d’informació, orientació, formació, intermediació laboral i acompanyament en l’ocupació.

EXPERIÈNCIA : Les NTC’ s’han convertit en peça clau en la inserció laboral, et convidem a participar en el taller per a cercar treball en el segle XXI, aprèn a usar internet i les xarxes socials en la teua cerca d’ocupació. El taller té una durada de 3 hores.

IMG_20150120_123935_14217570500915. ATELIER: Mantel unipersonal

La Associació Atelier du a terme programes de cooperació conjuntament amb organitzacions de països d’Amèrica Llatina. Va començar a treballar amb l’Empresa Cooperativa Ecofibras (Colòmbia) l’any 1997. Amb el suport prestat a aquesta, s’ha aconseguit millorar les condicions de vida de la població conreadora i artesana del fique i segueixen treballant a generar nous usos per a la fibra vegetal i a informar a la població i divulgar les qualitats de la fibra de fique com a fibra natural, mostrant com el seu adequat cultiu, transformació i consum contribueixen a la sostenibilitat del medi ambient, així com el paper que juguen en açò els diferents sectors de la població: conreadors, artesanes i consumidors responsables.

EXPERIÈNCIA: Un mantel de fibra natural de pita elaborat a Colombia

IMG_20150120_124003_14217570720716. ENCLAU : Joc ETHICA

La Xarxa Enclau és una organització composta per sis entitats, la missió de les quals és promoure les finances ètiques i responsables, i aconseguir un sistema socioeconòmic mes just.

EXPERIÈNCIA: Una partida al joc de taula per a descobrir, conèixer i aprendre l’impacte social i ambiental de les activitats bancàries, les inversions i els negocis.

Per a poder realitzar aquesta experiència, els guanyadors del sorteig es repartiran en tres grups, concretant tres dades i el lloc de realització. La durada del joc és de dos-tres hores.

Ethica és un joc de taula educatiu per a conéixer l’impacte social i ambiental de les activitats bancàries, les inversions i els negocis, i aprendre a prendre decisions més responsables i ètiques quant a la gestió dels diners.

Els objectius del joc és que els jugadors puguen:

o Aprendre com els estalvis i les inversions personals afecten altres persones, al planeta i a l’economia global.

  • Entendre els pros i els contres de les inversions i els tipus d’estalvi, i els seus nivells de risc financer, social i ambiental.
  • Ser capaços de prendre decisions de forma més informada i ètica sobre inversions socialment i ambientalment responsables.
  • Entendre com els diners pot ser una ferramenta per al desenvolupament insostenible o sostenible en el món dels negocis.
  • Entendre com els bancs poden abusar dels diners que els depositem, i com influenciar a bancs i negocis triant la forma en què invertim els nostres diners.

El joc està realitzat a Espanya per la cooperativa i empresa social BARCELONYA (.com) , és un projecte europeu basat en la idea inicial de Reseau Financement Alternatif de Bèlgica. http://www.financite.be/

No pots deixar passar aquesta oportunitat!

Passa’t per Caixa popular i participa, fins al 27 de febrer!

Bases sorteig Mostra Solidària 2015

LogoENCLAUbuenologoCP