El estalvi solidari contribueix a la justícia social

MOSTRA SOLIDÀRIA 2013

Productes de la Xarxa d’Entitats Enclau

ENCLAU_NIK5443R

Si ets client de l’estalvi solidari de Caixa Popular pots participar en el sorteig de 60 Mostres solidàries de productes i serveis de les entitats de la Xarxa Enclau. Acudeix a la teua oficina abans del vint-i-u de desembre i pregunta com.

Artesanies indígenes, agricultura ecològica, comerç just, serveis d’ocupació i formació… són una xicoteta mostra del treball i els projectes impulsats per les entitats sòcies de la Xarxa Enclau, amb el suport de Caixa Popular. Gràcies al suport de persones com tu, amb l’Estalvi Solidari de Caixa Popular contribuïm a l’autonomia de les persones i la justícia social.

Borsa de Fique i CD-Rom. Atelier ONGD

Borsa de fibra natural de fique produïda per Ecofibras cooperativa de fibres naturals de Santander a Colòmbia. La fibra natural de fique és biodegradable, resistent i durable. S’inclou CD-Rom “El fique: un fil amb molta fibra“.Distribuïda i recolzada per Atelier ONGD.

Artesanies Guaranís i africanes. ONGD Menuts del món

Les caixes de cítrics i les tortugues són artesanies realitzades per associacions de dones indígenes guaranís de l’Alt Parapetí a Bolívia. Els clauers i penjolls s’han elaborat a l’Àfrica, amb elements i tints naturals. L’ONGD Menuts del Món ha donat suport a aquestes comunitats amb l’objectiu d’activar la seua economia.

Oli ecològic. Fundació Novaterra

L’oli ecològic Mozaira prové d’oliveres de la comarca valenciana dels Serrans, de les varietats Serrana i Villalonga. S’utilitza en les elaboracions de Novaterra Catering, empresa social creada per Fundació Novaterra, que ofereix un càtering sostenible a nivell social, mediambiental i la inserció sociolaboral de col.lectius en risc d’exclusió.

Postals i clauers / polseres. Enginyeria Sense Fronteres València

Les postals Burkinabés de roba han estat confeccionades artesanalment utilitzant la tècnica del batik. Els clauers i polseres, de Burkina Faso i Perú, són realitzats a mà per comunitats indígenes en materials com la fusta, pell, llana o petxines cauri. Enginyeria Sense Fronteres València porta anys treballant en aquests països perquè les relacions socials, econòmiques, polítiques i culturals siguen més justes.

Ametlles de comerç just. Centre d’Estudis Rurals i Agricultura Internacional

Aquestes ametlles són produïdes a Alhucemas (Marroc) pel grup cooperatiu GIE Louzeima, amb l’objectiu de crear dinàmiques de desenvolupament sostenible a nivell territorial i valoritzar el sector de l’ametlla.  Projecte iniciat dins d’un programa de cooperació internacional finançat per la Generalitat Valenciana i executat per Grup ASCES i CERAI.

Taller de Recerca d’Ocupació i TICs. Fundació Novafeina

Internet i el domini de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació s’han convertit en peça clau en la inserció laboral. Et convidem a participar al taller de recerca de feina que Novafeina realitza a la seua seu de Quart de Poblet. Si no ho necessites pots regalar-ho a la persona que decideixes.