charla en CVONGD

El 25 de juny participarem en la Xerrada de Finances Ètiques: Per què són necessaries? Com pots involucrar-te ? organitzades per la Coordinadora Valenciana d’ONGD (CVONGV) de València.

Rosa Mª García tècnica de la Xarxa Enclau va parlar sobre finances ètiques i de la Xarxa Enclau i Ramón Cardona del GIT Valencia, Castelló i Alacant  sobre Fiare Banca Ètica

Assistiren diferents organitzaciones del món de la cooperació internacional, joves particulars amb inqüietuds entre altres, disposats a canviar les coses i molt interessats en formar part d’alguna de les experiències que ens deixen les finances étiques.

Rosa va comentar: «es poden fer moltes coses, tots els díes decidim que tipus de comerç  volem, quins productes consumim, cal apostar per una compra justa i sostenible i això depen de nosaltres mateixos, si canviem els nostras hàbits de consum canviarem poquet a poquet la societat. Canviar de banc el mateix, pensa que fa el banc amb els teus estalvis, acosta´t i pregunta´ls….a lo millor amb això ja tens clar que has d’apostar per una altra banca amb valors»

Ramón va comentar: Fiare va ser una aposta ciutadana que amb molt esforç ha sigut possible, on la participació ha sigut el element clau per crèixer. Ara ja és una realitat, un banc amb una oficina en Bilbao. Es pot operar igual que altres bancs  via on line, i en breu ja disposarà de tarjetes de crèdit per traure diners dels caixers. Ara ja podem treballar amb un banc étic i democràtic com Fiare Banca Ètica, on si et fas soci tens veu i vot per triar on destinar els teus estalvis. Tota la informació en http://www.fiarebancaetica.coop/

Gràcies a la CVONGD per fer possible esta xerrada. Continuarem treballant difondre les finances ètiques en tot l’entorn social!

Ens veiem en una pròxima sessió que ja anirem informant quant la fem.

IMG_20150625_205458IMG_20150625_205453IMG_20150625_205504

Ací vos deixem les presentacions:

Finances Ètiques i Enclau

Fiare Banca Ética